MAJLIS PENYERAHAN ASRAMA SUKAN NEGERI TERENGGANU

Ditulis pada . di dalam Berita

Majlis Penyerahan Asrama Sukan Negeri Terengganu telah diadakan pada 2 Oktober 2022 (Ahad) bertempat di Bilik Taklimat Dan Tayangan Video, Asrama Sukan Negeri Terengganu.

Turut hadir pada majlis  tersebut adalah En Ahmad Ridzwan bin Abdul Rahman, Timbalan Pengarah (Sektoral) Unit Perancang Ekonomi Negeri Terengganu, Tuan Ir. Hj. Md Ridzwan Bin C. Chik, Pengarah Kerja Raya Negeri Terengganu, Encik Ahmad Shahrizal bin Yahaya, Pengarah Majlis Sukan Negeri Terengganu, Tuan Haji Baharuddin bin Ali, Pengurus Besar Kanan Pembinaan Pasukan Projek Persekutuan Negeri Terengganu serta Encik Mohd Faizal bin Ramli, Pengarah Urusan Sincere Image Sdn. Bhd.

Majlis Penyerahan Dokumen dan Gimik Penyerahan Replika Kunci turut diadakan sebagai simbolik kepada majlis tersebut. Cadangan merekabentuk dan membina Asrama Sukan Negeri Terengganu adalah merupakan satu projek pembinaaan yang menyediakan prasarana kemudahan kepada atlet yang terletak di dalam Kompleks Sukan Negeri Terengganu. Asrama Sukan Negeri Terengganu telah dibina untuk menempatkan atlet dengan kapasiti tidak kurang 600 orang serta kemudahan fasiliti sokongan seperti Bilik Taklimat, Dewan Serbaguna, Bilik Rawatan, Dobi, Surau, Gym, Cafe Tertutup, Gelanggang Tenis, Gelanggang Takraw serta Kolam Renang.

Dengan adanya fasiliti ini, diharap para atlet dapat menjalani latihan dengan jayanya. Kerajaan Negeri begitu komited dalam membantu para atlet bagi mencapai sasaran dalam sesuatu kejohanan yang disertai.