PENUTUP SUKAN MALAYSIA (SUKMA XX)

Ditulis pada . di dalam Berita

Sukan Malaysia (SUKMA XX)  MSN 2022 yang berlangsung pada 16 September 2022 – 24 September 2022 telah melabuhkan tirainya secara rasmi pada 24 September 2022 bertempat di Dewan Canselor Tun Abdul Razak, Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM).

Sekalung tahniah dan syabas diucapkan kepada Pasukan Memanah Terengganu yang telah menyumbangkan 3 pingat emas, 4 pingat Perak dan 2 pingat Gangsa kepada kontinjen Terengganu dan telah mencapai sasaran yang ditetapkan. Jutaan terima kasih diucapkan kepada jurulatih dan pihak pengurusan yang tanpa jemu memberikan komitmen dan tunjuk ajar kepada Pasukan Memanah Terengganu sehingga terhasilnya kejayaan yang membanggakan negeri.

Tahniah juga kepada Kontinjen Terengganu yang telah merangkul naib johan keseluruhan dengan 64  pingat emas, 49 pingat perak dan 56 pingat gangsa. Terima kasih kepada semua kerana telah berjuang habis-habisan demi lencana didada dan atas segala sokongan dan penglibatan semua pihak dalam memastikan kejayaan Kontinjen Terengganu pada SUKMA XX.