PROGRAM TERENGGANU INVEST SERIES - UNFOLDING STATE BUSSINESS POTENTIAL

Ditulis pada . di dalam Berita

Pada 25 Ogos 2022 (Khamis) bertempat di Malaysian Investment Development Authority (MIDA ) Sentral, Kuala Lumpur telah berlangsungnya Program Terengganu Invest Series – Unfolding State Bussiness Potential. Pembukaan bagi majlis ini telah disampaikan oleh Mr. S. Sivasuriyamoorthy selaku Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif MIDA dan YB Dato’ Haji Tengku Hassan Tengku Omar, Exco Perdagangan, Perindustrian, Pembangunan Wilayah dan Kesejahteraan Pentadbiran.

Pembentangan bagi mempromosikan Negeri Terengganu turut diadakan dan telah disampaikan oleh YBhg. Dato’ Tun Ahmad Faisal Bin Tun Abdul Razak selaku Timbalan Setiausaha Kerajaan (Pembangunan) merangkap Pengarah Unit Perancang Ekonomi Negeri Terengganu dan Encik Burhanuddin Hilmi Bin Mohamed@Harun selaku Presiden dan Pengarah Urusan Terengganu Inc.

Turut serta pada majlis ini adalah agensi daripada Perbadanan Memajukan Iktisad Negeri Terengganu (PMINT), Terengganu Incorporated (TI), Jabatan Perlancongan Negeri Terengganu serta Unit Invest Terengganu yang telah mengadakan pameran bagi mempromosikan Negeri Terengganu.